FAQ

FAQ

Varför är det så billigt?
Eftersom vi har en stor erfarenhet inom modeaffärer, arbetar våra globala kontakter för oss hela dagen!

Hur kan jag kontrollera statusen för min order?
När din beställning är placerad uppdateras din ursprungliga e-postbekräftelse. Du kommer också att få ett separat leveransbekräftelsemeddelande med samma information. Om du är en registrerad medlem kan du också välja "Mitt konto" och visa din orderstatus under fliken "Beställningshistorik".

Accepterar du avkastning och utbyte?
ja! Artiklar kan returneras för återbetalning eller byte så länge följande villkor är uppfyllda: Det är inom 30 dagar från sändningsdatumet (returförpackningen måste vara märkt som sådan) varan är inte sliten, tvättad eller ändrad på något sätt.

Om de inte passar mig, kan jag returnera det?
självklart kan. Vi tillåter dig att välja att returnera objekt som du inte vill behålla och för att garantera ett 100% återbetalning i det här fallet.

Hur ändrar jag min beställning efter beställning?
Ibland behöver du ändra din beställning. När vi bekräftar din beställning kan vi inte ändra eller lägga till något utan att försöka avbryta ordern. Alla poster som behandlas av ordern är angivna i vår databas för lagerhantering och kan inte ändras efter det att beställningen har bekräftats.

Hur beställer man en order?
Du kan kontakta oss och vår kundtjänst hjälper dig att göra en återbetalning. Vänligen se sidan för utbyte och returpolitik.

Hur kan jag spåra min beställning?
För att spåra din beställning, gå till Query webbplats och ange ditt ordernummer och fakturering postnummer. Du kommer då att kunna se all din beställning och fraktinformation.

Hur lång tid tar det för att min beställning ska skickas?
Vi paketerar och skickar din beställning så snart som möjligt. Beställningar måste verifieras och godkännas före leverans och kan ta flera dagar att slutföra. Observera att vi inte kommer att skicka på lördagar, söndagar eller helgdagar. Medan vi kommer att göra vårt bästa för att säkerställa att din beställning levereras i tid, kan vi inte kontrollera de förseningar som orsakas av naturliga faktorer som dåligt väder, strejk, helgdagar, serviceavbrott etc.

Hur säker är din webbplats?
Vi använder den senaste säkerhetstekniken för att skydda din personliga information. När du anger dina personuppgifter på kassan kommer du till en säker webbplats (med ett SSL-certifikat). De flesta webbläsare visar en liten hänglås-symbol i din webbläsare för att hålla dig säker. Vissa operativsystem visar ett meddelande som anger att du går in på en säker webbplats. Om du lämnar det säkra området på din webbplats när som helst kan operativsystemet varna dig om att du lämnar den säkra delen av webbplatsen. Du kommer att bli ombedd om du vill avbryta denna påminnelse i framtida situationer.

Vem ska jag kontakta om det finns ett problem med min beställning?
Vi stöder våra produkter och våra kundserviceåtgärder. Därför, om du har några frågor eller behöver hjälp med din beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst via e-post.